Arnout Van den Bossche: comedian, tickets en agenda

Wie de comedywereld de laatste jaren ietwat van dichtbij heeft gevolgd, kan er niet meer naast kijken: Arnout Van den Bossche is hot. De Belgische komiek brak in het jaar 2009 officieel door en is sindsdien niet meer weg te denken uit de theaterzalen in Vlaanderen en Nederland. Stel je je de vraag ‘wie is Arnout Van den Bossche’? Dan is het hoog tijd om de man hieronder wat beter te leren kennen. 

Arnout Van den Bossche tijdens zaalshow 'Coach'

Arnout Van den Bossche: opleiding en carrière

Arnout Van den Bossche – geboren in 1974 in Aalst en op moment van schrijven 50 jaar – is een Vlaamse stand-upcomedian. Al vroeg verhuisde zijn gezin naar Ninove, waar hij school liep in het Heilig Hart Instituut en het Sint-Aloysiuscollege. Dat Arnout niet van meet af aan komiek is geworden, valt af te leiden uit zijn studies. Na zijn middelbare opleiding behaalde hij een masterdiploma als burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven. Arnout zou uiteindelijk tussen 2001 en 2010 werken voor Belgacom en Innovatiecentrum West-Vlaanderen. Maar in 2009 veranderde alles… Enter, comedy!

Arnout Van den Bossche Humo’s Comedy Cup

De comedykriebel kreeg Arnout al eind de jaren ‘90 te pakken, toen hij een workshop stand-upcomedy volgde. De daar opgedane connecties zorgden ervoor dat hij wat later kon meetoeren met andere startende comedians als Wouter Deprez, Freddy De Vadder, Gunter Lamoot, Bert Gabriëls… Comedy was voor Arnout altijd een hobby, maar dat veranderde drastisch in 2009: hij won de finale van de gerenommeerde Humo’s Comedy Cup en won wat later met dezelfde act ook het Deltion Festival in Nederland. De loopbaanonderbreking om zich te focussen op comedy was een feit. Met succes!

Bekijk hieronder de winnende act van Arnout Van den Bossche in Humo’s Comedy Cup:

Arnout Van den Bossche: shows

Arnout Van den Bossche gebruikte zijn winnende act in Humo’s Comedy Cup uiteindelijk als basis voor zijn allereerste voorstelling, genaamd De Relatiefluisteraar. En dat het een succes werd, is een understatement. Arnout zou tussen 2010 en 2015 op de planken staan in tal van zalen in België én Nederland, waar hij inmiddels ook bijzonder populair is. In het jaar 2014 werd zijn optreden zelfs uitgezonden op openbare omroep Eén. Het succes van zijn eerste show zette Arnout ertoe aan om ook met een tweede voorstelling de theaterzalen te veroveren: in 2016 ging in de Arenbergschouwburg in Antwerpen zijn zaalshow Burn-out voor Beginners in première. Het werd andermaal een voltreffer. Arnout speelde de show talloze keren in België en Nederland en stond zelfs twee keer in een uitverkochte Lotto Arena. Fragmenten uit deze show, zoals ‘Powerpoint’ – waarin hij een parodie maakt van de speech van Martin Luther King – en ‘De ideale klant’ gingen helemaal viraal.

Arnout Van den Bossche tour ‘Coach’

Geen twee zonder drie: eind 2023 begon Arnout Van den Bossche met de try-outs van zijn nagelnieuwe show ‘Coach’. Op 30 januari 2024 ging deze dan ook in première in CC De Werf, in Aalst. Het begin van een nieuwe hitshow. Sindsdien verkoopt Arnout de ene na de andere zaal uit in België en Nederland. Voor deze tournee dook Arnout in het aparte wereldje van de coaching, want tegenwoordig is er voor elk probleem wel een coach… Met zijn gekende schema’s geeft Arnout nuttige inzichten die andere coaches je niet vertellen, op geheel eigen wijze. Als je zijn voorstelling nog niet gezien hebt, bekijk dan zeker eens zijn speellijst. Arnout toert met zijn nieuwe show nog zeker tot en met 2025, dus twijfel niet en koop je tickets!

Fun fact: Arnout Van den Bossche heeft ondertussen een eigen editie van Monopoly. Hij werkte zelf mee aan de realisatie van deze editie, geïllustreerd door Bart Vantieghem.

Agenda Arnout VD Bossche
Arnout Van den Bossche tijdens zaalshow Coach

Arnout Van den Bossche in het Frans

Dat Arnout Van den Bossche ondertussen de succesvolle shows aan elkaar rijgt en bij de top van de Belgische comedy hoort, kunnen we afleiden uit het feit dat hij inmiddels al een dubbelganger heeft. Zijn naam? Arnaud Dubois. De oorsprong van de naam hoef je in dit geval niet ver te zoeken. In het dagelijks leven heet zijn dubbelganger Olivier Vanhuysse, een Brusselaar met heel wat ervaring op een professionele werkvloer. Olivier is de uitgelezen persoon om de show Burn-out voor Beginners (Burn-out pour les Débutants) in het Frans te spelen. Beide heren staan zelfs af en toe samen op een podium, waarbij ze afwisselend of samen sketches brengen in het Frans en Nederlands.  

Tickets Arnout VD Bossche

Video’s Arnout Van den Bossche

Fragment uit Burn-out voor Beginners: Powerpoint – I have a dream:

Fragment uit Burn-out voor Beginners: De ideale klant

Fragment uit Burn-out voor Beginners: Wat zegt je baas nu echt?

Comedyshows live kijken

Grote fan van Arnout Van den Bossche en/of comedy? Naast deze topper biedt comedyshows.be de lachgrage mens een waaier aan zaalshows, met tal van grote namen uit de comedywereld. Neem zeker eens een kijkje in onze kalender om te zien welke comedyshows er binnenkort op het programma staan.

Bekijk kalender